Ontstopping Aarschot

Lokale verstopping

Na verloop van tijd kunnen leidingen en afvoerleidingen verstopt raken door intensief gebruik. Bijvoorbeeld een verstopte gootsteen of wc, een verstopte badkamer gootsteen, een verstopte doucheafvoer of een verstopte badkuip. Sommige plaatselijke verstoppingen kun je gemakkelijk zelf oplossen. Bekijk onze tips voor het zelf oplossen van een plaatselijke verstopping.

Moeilijk bereikbare verstoppingen

Voor andere verstoppingen, zoals moeilijk bereikbare verstoppingen of volledige verstoppingen van afvoeren, kun je het beste professionele hulp inschakelen.

Rioolsystemen ontstoppen

Bij Ontstoppingsdienst Aarschot hebben we de expertise om elk riool schoon te maken en te ontstoppen zonder het systeem te beschadigen. Dit zorgt ervoor dat je rioolsysteem probleemloos werkt. Met onze uitgebreide ervaring beschikken we over alle benodigde gereedschappen en technieken om verstoppingen efficiënt op te lossen. Bovendien geven we prioriteit aan snelheid om het ongemak tot een minimum te beperken. Neem contact met ons op om onze oplossingen voor rioolproblemen te ontdekken.

Oorzaken van verstoppingen

Naast het oplossen van een verstopping is het ook belangrijk om de oorzaak ervan te begrijpen. Met deze kennis kun je verstoppingen in de toekomst voorkomen.
Als de oorzaak onbekend is of als verstoppingen zich herhaaldelijk voordoen, is een camera-inspectie aan te raden. Hiermee kun je snel en niet-invasief de oorzaak van de verstopping vaststellen, zoals schade, verzakkingen, wortelgroei of breuken.
 
Veel voorkomende oorzaken van verstoppingen zijn onder andere:
- Zeepresten van je wasmachine of vaatwasser.
- Ophoping van vuil in de leidingen, zoals koffiedik, vet of etensresten.
- Slecht aflopende leidingen waardoor water stagneert en zich ophoopt in de leidingen.
- Scheuren of verzakkingen in een leiding.
- Overmatige hoeveelheden toiletpapier of vochtige doekjes doorspoelen.

ontstopping wc ontstopping afvoer

Dit delen: